Magas szintű kínai delegáció látogatása iskolánkban - 2024. május 9.

2024. május 8-án Magyarországra érkezett Xi Jinping kínai elnök, akit elkísért felesége, Peng Liyuan is. Diákjaink lehetőséget kaptak, hogy a reptéren üdvözöljék az elnöki párt.

repter 1

repter 2

Peng Liyuan a Kínai Népköztársaság elnökének felesége, Lévai Anikóval, Magyarország miniszterelnökének feleségével 2024. május 9-én ellátogatott iskolánkba.

latogatas 1

latogatas 2

Elsőként a 6. osztályos tanulók kínai nyelvóráját tekintették meg. Az órát Karsai Zsuzsanna tanárnő tartotta, téma a tavaszünnep volt.

latogatas 3

latogatas 4

latogatas 5

Az iskolai látogatás programjának következő állomása a 3. osztályos tanulók kínai kalligráfia és papírvágás órájának megtekintése volt. Az órát Ruan Wenying, kínai tanárnő vezette, témája a kínai-magyar barátság bemutatása volt.

latogatas 6

latogatas 7

A program az iskola diákjainak műsorával folytatódott az aulában, ahol Inges Denissza (8. osztályos) és Durand Erneszt Sándor (12. osztályos) tanulók köszöntötték a vendégeket magyar és kínai nyelven.

Elsőként az alapításának 20. évfordulóját ünneplő iskola videója került bemutatásra, amit a "Guli" című kínai tánc követett 4. évfolyamos diákjaink előadásában.

latogatas 8

Középiskolás diákjaink Petőfi Sándor Szülőföldemen című versét szavalták kínaiul és magyarul, valamint a Szeretlek Kína című verset mutatták be kínai nyelven.

latogatas 9

Ezt a műsorszámot a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdal előadása követte.

latogatas 10

A diákok műsorát a Holnap jobb lesz! című kínai dal zárta.

latogatas 11

A dal végén két diák a vendégeket közös fotó készítésére kérte fel. A csoportképen a műsorban szereplő diákok is részt vettek.   

latogatas 12

A látogatás végén került sor az ajándékok átadására. Az iskola ajándéka egy fotóalbum volt, ami az iskola történetének 20 évét mutatta be képekben.  

latogatas 13

Peng Liyuan, Kínai Népköztársaság elnökének felesége kínai könyvekkel ajándékozta meg az iskolai könyvtárát.    

latogatas 14

A látogatás végén diákjainkkal közösen búcsúztunk el vendégeinktől.

latogatas 15